Uncategorized

Şcoala arădeană de sudură a scos pe piaţa muncii a şaptea promoţie de sudori(PHOTOS)

Adevarul – 7 IUNIE 2017

 

Şcoala arădeană de sudură a scos pe piaţa muncii încă o promoţie de sudori profesionişti, meserie căutată în majoritatea branşelor industriei autohtone şi nu numai.

Seriozitatea, profesionalismul, dar şi locul şase obţinut pe plan internaţional la Bratislava, în cadrul concursul „European Enterprise Promotion Awards 2016”, secţiunea „Antreprenoriat responsabil si global”, organizat de Uniunea Europeană,  dar şi cei aproxinativ 70 de sudori care promovează anual cursurile la una dintre cele mai moderne Şcoli de Sudură, cea din Arad, care funcţionează sub egida Filialei Arad a Confederaţie Patronatului Roman atrage din ce în ce mai mulţi cursanţi, fie tineri care îşi doresc o meserie, fie oameni matruri,  care îşi doresc o nouă calificare, bine plătită, atât în ţară cât şi peste hotare, mai mult cei care îşi doresc un loc de muncă îl găsesc încă înainte de terminarea cursurilor.  Au fost înscrişi 13 cursanţi,  anul acesta printre aceştia fiind doi ingineri care şi-au dorit să cunoască meseia şi din punct de verede practic putât totodată să îşi deschidă propria lor afacere, mult mai profitabilă.  „Mă bucur să constat că tot mai multe persoane îşi întorc ochii spre meserii bine plătite şi căutate pe piaţa muncii şi de aceea sunt foarte mândru să văd că încă o generaţie de sudori au absolvit cursurile şcolii noastre. Am avut în această serie doi ingineri dintre care unul are specialitate în domeniu.  Cu toate că sunt absolvenţi de facultate şi-au dorit foarte mult să cunoască meseria din punct de vedere practic, lucru care le va ajuta mult în producţie.  Este o dovadă că meseria de sudor este una căutată şi a avea o calificare este din ce în ce mai important. Sper ca pe viitor şcolile de meserii să fie tot mai căutate şi tinerii să înţeleagă că este mai corect să ai o meserie foarte bine plătită, pe care să o practici, decât să fi şomer cu studii superioare. 

Mă bucur că am alături de mine o echipă de profesionişti, şi adevăraţi dacăli, şi aici vreau să îi amintesc pe prof. univ. dr. Tusz Francisc, ing. Lala Petru, ing. C. Popa, dar şi pe Chiţescu Gabriel cel care le-a insuflat cursanţilor dragostea pentru meserie din punct de vedere practic. Nu aş fi reuşit nimic fără ajutorul lor, şi pentru aceasta încă odată le mulţumesc”,  a declart Ioan Marin Crişan, preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederaţie Patronatul Român.

Articolul original:

http://adevarul.ro/locale/arad/Scoala-aradeana-sudura-scos-piata-muncii-saptea–promotie-1_593792105ab6550cb8dfef06/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *