Uncategorized

Copiii minerilor aleg Aradul pentru a se califica în meseria de sudor

lupeni-sudura

ADEVĂRUL – 8 DEC 2016

Tot mai mulţi tineri din alte zone ale ţării, cum ar fi şi  Valea Jiului, aleg Aradul pentru a urma cursuri de calificare ca mai apoi să rămână să lucreze aici.

Este şi cazul lui Cristian Ghenţi (22 de ani) care tocmai a încheiat cu nota zece cursul de sudori şi care începând de astăzi îşi caută un loc de muncă în Arad. Cristian este din Lupeni şi spune că acolo nu mai avea nici o şansă de angajare. Alături de el a terminat cursul şi alt coleg din acelaşi oraş, în vârstă de 19 ani.   „Am intrat pe internet şi am văzut că este o şcoală serioasă şi am citit cu ce se ocupă. Am venit şi am făcut cursul. Aş vrea să rămân în Arad să îmi găsesc un loc de muncă la Vagoane Marfă. Tata a fost miner şi el m-a încurajat să aleg acestă meserie. Sunt mândru de meseria pe care am ales-o. Îmi doresc să am rezultate foarte bune de acum înainte. Vreau să mulţumesc atât domnului director Crişan cât şi familiei mele pentru tot sprijinul acordat” a delarat Cristian Ghenţi.  Acesta a fost instruit de Gabi Chiţescu. Şcoala de sudură din Arad funcţionează sub egida Filialei Arad  a Confederaţiei Patronatul Roman. În acest început de decembrie a şasea promoţie de sudori a susţinut „proba de foc”  a exemenului de absolvire.

scoala-sudura-crisan-lupeni

Directorul şcolii de sudură din Arad spune că dacă în promoţiile trecute majoritatea elevilor erau din Arad. „Mă bucur că am reuşit  să ducem la bun sfârşit cursurile cu o nouă generaţie de sudori. Dacă în promoţiile trecute majoritatea elevilor erau din Arad şi din împrejurimi anul acesta am avut sudori din Lupeni, una dintre zonele defavorizate ale ţării. Aceşti tineri au venit să înveţe o meserie  şi ceea ce mă bucură este faptul că am reuşit să vin în sprijinul lor, şi să le ofer posibilitatea califiării într-o meserie căutată atât în ţară cât şi în afară”, a declarat Ioan Marin Crişan directorul Şcolii de sudură din Arad. În România salariul unui sudor bun poate ajunge şi la 1.000 de euro.

ARTICOLUL ORIGINAL:

http://adevarul.ro/locale/arad/copiii-minerilor-aleg-aradul-califica-meseria-sudor-1_584954c25ab6550cb83aeedc/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *